OVER ONS

Zorgbrasserie Bij de Molen

Zorgbrasserie Bij de Molen is  gevestigd aan de Broekerhavenweg 82 in Bovenkarspel, Noord Holland. Het pand staat naast Molen Ceres welke een begrip is in de omgeving.

Het ontstaan

De zorgbrasserie is in maart 2020 overgenomen van zorgbakkerij De Molenwiek. Zoon Thijs begon op deze plek samen met zijn ouders een dagbesteding die zich richt op de horeca. De ouders van Thijs, Ted en Annemieke Alferink – van Kalken , hebben al een dagbesteding, Zorgboerderij De Oostertuin, in Oosterblokker. Ook zijn zij  in 2017 gestart met een woonvoorziening, de Westerhout, in Blokker.

Thijs heeft al ruim 10 jaar ervaring in de horeca en heeft altijd de gedachte gehad om een eigen zaak op te zetten. Annemieke heeft ook altijd de droom gehad om naast de dagbesteding en woonvoorziening een horecadagbesteding te starten. Een brasserie met een heerlijke lunchkaart met allemaal verse zelfgemaakte producten!

Dus zo vormen Thijs en Annemieke een goed duo. Thijs heeft daarnaast een opleiding gevolgd (manager/ondernemer horeca) en is nu bezig met een studie gehandicaptenzorg. De combinatie van zorg en horeca is voor hem ideaal, aangezien hij met beide affiniteit heeft. De zorg-kant heeft hij vanuit huis meegekregen gezien de dagbesteding van zijn ouders welke aan huis gevestigd is.

Bij de Molen is vijf dagen in de week geopend, namelijk van dinsdag t/m zaterdag, van 09.00 uur t/m 16.00 uur. Er werken op een dag vier cliënten, welke worden ondersteund door twee ervaren zorgmedewerkers.

Wees welkom!